Vertinnen

Standaard vertinnen

Vertinnen - leadloading

Vertinnen is niet zo moeilijk als vaak gedacht wordt. Om te beginnen moet u het te vertinnen oppervlak goed blankmaken , bijvoorbeeld met een scotch brite borstel. Smeer vertinningspasta over een oppervlak iets groter dan het te vullen oppervlak. Verwarm het oppervlak tot u ziet dat de pasta het paneel vertint. Verwijder het teveel met een schone doek. Bereid de spatels voor, door het oppervlak van de tallow te smelten en haal de spatel door het smeltbad. (Dit voorkomt hechten van het soldeer aan de spatel).
Smelt nu wat klodders soldeer op het paneel, verwarm dit voorzichtig en spreidt dit met de spatel uit tot een vlak geheel. Was het oppervlak af met koud water voor het verwijderen van zuurresten uit de vertinningspasta. Vijl het oppervlak tot de gewenste vorm m.b.v. een carrosserievijl . Gebruik nooit een schuurmachine, loodstof is namelijk zeer schadelijk voor de gezondheid.

Loodvrij vertinnen

Vertinnen - Loodvrij !!

 

De Lead-Free Body Solder is veiliger en sterker dan potentieel schadelijke lood-gebaseerde carrosserietin. De kit bevat alle benodigdheden, waaronder 1 kilo (8 staven) loodvrije soldeer. Door het ontbreken van lood in het soldeer zijn de staven ook lichter.
 
EIGENSCHAPPEN: Is te vijlen en te schuren met de hand, maar ook met de schuurmachine. Dit in tegenstelling tot loodhoudende carrosserietin, waarbij bij schuren schadelijk (ongezond) stof ontstaat.
 Bewerkingstemperatuurbereik:220-505 ° C. Treksterkte is 9000 psi. Kan worden gepoedercoat en gehard bij 200 ° C. Kit is compleet met gereedschap en accessoires en een instructie-DVD Onze loodvrije soldeer hecht evenals lood-gebaseerd op horizontale en verticale vlakken. In vorm brengen kan eenvoudig worden gedaan door vijlen of schuren, met hand of elektrisch gereedschap, dit omdat er geen lood deeltjes zal worden verspreid. Een stofmasker is natuurlijk wel aan te raden.
 
Het smeerbaar bereik van deze soldeer is 220 ° tot 505 ° C. Het beste werkbereik is 280 ° tot 350 ° C. Treksterkte is groter dan 9000 psi. De toegenomen kracht maakt de loodvrije tin extra geschikt voor de opbouw van deur- en andere paneelranden en stijllijnen. 
 
Dit is ook één van de weinige soldeersoorten die daadwerkelijk kan worden gepoedercoat en gehard bij 200 ° C (met nauwkeurige temperatuurregeling) zonder te vervormen. Het feit dat de loodvrije poedercoating deze temperaturen kan weerstaan is een groot voordeel.