Polijsttrommel en toebehoren

De polijsttrommel is een compacte machine, die ontworpen is voor het reinigen, ontroesten en polijsten van kleine metalen onderdelen. 

stap 1: Verwijder zoveel mogelijk vuil en ontvet de onderdelen.

stap 2: Vul de polijst-trommel voor ca. 2/3 vol met polijstkorrels (ca. 3 of 4 kg voor grote trommel en 1 of 1,5 kg voor kleine trommel) . Verschillende korrels zijn beschikbaar voor verschillende materialen of doelstellingen.  

stap 3: Voeg onderdelen toe aan de polijsttrommel. Let op de trommel mag niet te vol! Max belasting 8 kg korrels, onderdelen en vloeiistof in de trommel.

Ook is het mogelijk een oplossing van vibro liquid en water toe te voegen aan de polijstkorrels. Dit helpt voor tot 50% snellere reiniging en ontvettingvan zwaar vervuilde onderdelen en verminderd stofvorming die vrijkomt bij het openen van de trommel. Vibro liquid niet gebruiken bij polijsten met walnotenschillen.

stap 4: Na het trommelen met droge polijstmedia tenminste 1 uur wachten alvorens de trommel te openen ter voorkoming en vermindering van vrijkomend stof.

stap 5: controleer of de finish naar tevredenheid is en herhaal het proces zo nodig. Indien het proces is beëindigd tap eventueel gebruikte vloeistof af via de slang en giet de polijstkorrels en onderdelen uit op een handdoek of kranten. Droog de onderdelen met een föhn ter voorkoming van vliegroest. en laat de polijstkorrels drogen voor toekomstig hergebruik.

Vibro Liquid - 1 ltr.
C113 Eenheid 1 stuk
Prijs € 21,82 ex. btw
Vibratory Tumbler / Polijsttrommel
BY150 Eenheid 1 stuk
Prijs € 256,20 ex. btw